Pratikankuja 3, Nurmijärvi
Keskustie 10, Jokela
p. 09 8789 9060
toimisto@uao.fi

Ykkösestä kakkoseen – kevarikortin (A1) korotus

Moottoripyörä ajaa horisonttiin.

Joko alkaa pikkuhiljaa ajokuume nousemaan kevään saapuessa? Riittääkö sinullakin ikä jo päästä kevarista eroon, ja haluat saada vähän isompitehoisen pyörän ajettavaksi ja korottaa korttisi ykkösestä kakkoseen? Haaveiletko jo useamman päivän reissusta pyörällä Suomen halki tai poikki? Vain sinä, pyörä ja maantie?

Kaukana eivät enää siinnä päivät, jolloin lakaisukoneet ilmestyvät, ja hiekat katoavat kaduilta. Kun Ikuisen syksyn jälkeinen päivä koittaa, kannattaa varmistaa, että kortti on kuosissa, ja isompi pyörä tallissa odottamassa aurinkoista päivää. Muutama asia kannattaa miettiä valmiiksi, kun lähtee hankkimaan isompaa pyörää tai korottamaan ajokorttiluokkaa ykkösestä kakkoseen.

Moottoripyörien ajoluokat A1, A2 tai A?

  • A1-luokka oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyöriä, alaikäraja on 16 vuotta
  • A2-luokka oikeuttaa ajamaan keskikokoisia moottoripyöriä, alaikäraja 18 vuotta
  • A-luokka oikeuttaa ajamaan myös kaikkein isoimpia moottoripyöriä, alaikäraja 24 vuotta

Ajokortti-infosta löydät tarvittaessa tarkempaa tietoa.

A1 > A2 korotuskurssi

Jos olet saanut A1-kortin vähintään 2 vuotta sitten, voit korottaa ajo-oikeutesi A1-luokasta A2-luokkaan suorittamalla korotuskurssin.

Korotuskurssilla ei ole ajo- ja käsittelykoetta, vaan saat meiltä koulutuksesta todistuksen. Todistuksen toimitat sitten Ajovarman palvelupisteeseen ajokorttilupahakemuksen liitteenä.

Moottoripyörän pujottelurata

Moottoripyöräkortti – A2-luokan S- tai M-kurssi

Jos sinulla ei ole vielä 2 vuotta ajokokemusta A1-luokan kortilla tai moottoripyöräkorttia ollenkaan ja haluat suorittaa A2-luokan kortin, sinun pitää suorittaa moottoripyöräkurssi sekä teoria-, käsittely- ja ajokoe.

Uudenmaan Ajo-opistolla on tarjolla kahta eri laajuista moottoripyöräkorttikurssia joko A1-luokan pyörällä tai A2-luokan pyörällä. Ajotunnit ajetaan aina sillä pyörällä, jonka ajokorttia on suorittamassa.

Sekä ajotunnit että käsittely- ja ajokoe varataan aina autokoulun kautta.

Harjoittelulupa

Moottoripyöräkortin voit suorittaa myös harjoitteluluvalla. Harjoitusluvalla on mahdollista suorittaa moottoripyörän ajoharjoittelu itsenäisesti. Jos sinulla on ollut joku moottoripyöräkortti vähintään kaksi vuotta, voidaan harjoittelupa myöntää heti käsittelykokeen jälkeen, eikä teoriakoetta tarvitse suorittaa uudelleen.

Jos kaipaat vielä lisää tietoa A2-luokkaan korottamisesta, kerromme mielellämme lisää.

Moottoripyöräiljä ajaa auringonlaskuun.