Pratikankuja 3, Nurmijärvi
p. 09 8789 9060
toimisto@uao.fi

Moottoripyöräkortti

Uudenmaan Ajo-opistossa on moottoripyöräkortin suorittamiseen tarjolla useampia vaihtoehtoja. Ensimmäistä A-luokan ajo-oikeutta suorittavan tulee läpäistä hyväksytysti teoria-, käsittely- ja ajokoe. Jos kyseessä on ajoluokan korotus, riittää teoria- ja ajotuntien suorittaminen. Pääsääntöisesti ajoluokan korotus edellyttää alemman ajoluokan korttia, joka on ollut voimassa 2 vuotta huomioiden ajo-oikeuteen vaadittavat ikärajat. Moottoripyöräkortin voi myös suorittaa tutkinnon kautta.

Ajotunnit alkavat Nurmijärven kirkonkylältä.

Moottoripyörän (A1 tai A2) harjoittelulupa

Moottoripyörän harjoittelulupa edellyttää voimassa olevaa ajokorttilupaa, ja ettet ole ollut ajokiellossa lupapäätöstä edeltäneen viiden vuoden aikana. Harjoittelulupa on voimassa kolme kuukautta. Ajo-oikeuden saaminen edellyttää ajotuntien, teoria- ja käsittelykokeen hyväksyttyä suorittamista.

A1-luokan ajo-oikeus

A1-luokan kevytmoottoripyöräkortin ajotutkinnon voi suorittaa 16 vuotta täyttänyt. Ajotunteja voi suorittaa jo aiemmin. A1-luokan kortilla voi ajaa moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125cm³ ja teho enintään 11 kW.

A2-luokan ajo-oikeus

A2-luokan ajo-oikeuden voit suorittaa 18 vuotta täytettyäsi. A2-luokan kortilla saat ajaa pyörää, jonka enimmäisteho oon 35kW ja teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg. A1-luokan ajo-oikeuden voi korottaa A2-luokan ajo-oikeudeksi suorittamalla valmennusjakson, joka sisältää teoria- ja ajotunnit. Korottamisen edellytyksenä on, että A1-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa vähintään kaksi vuotta.

Tällä hetkellä emme ota vastaan uusia oppilaita


Muut kulut