Pratikankuja 3, Nurmijärvi
Keskustie 10, Jokela
p. 09 8789 9060
toimisto@uao.fi

Koulut alkavat

On taas se aika vuodesta, kun koulut alkavat ja koululaiset palaavat liikenteeseen. Myös iso määrä ekaluokkalaisia opettelee liikkumaan liikenteessä ja kulkemaan kouluun. Joten muistetaanhan me isommat liikkujat huomioida nuo pienemmät tienkäyttäjät. He eivät välttämättä osaa vielä huomioida kaikkia liikenteessä. Kuten aina suojateiden läheisyydessä kannattaa kiinnittää huomiota jalankulkijoihin, koska autoilijoilla on väistämisvelvollisuus.

Samalla kuin pikkuiset ekaluokkalaiset opettelevat jalan kulkemista kouluun ja koulusta kotiin, on liikkeellä paljon myös koululaisia, jotka liikkuvat pyörillä. Vaikka pyöräilijöitä koskevat lähes samat väistämissäännöt kuin autoilijoita, kannattaa koulujen läheisyydessä olla tarkkana. Nuo innokkaat koululaiset, kun kirmaavat koulun penkille ja vaihtavat kesän kertomuksia. Aina ei muista katsella ympärilleen, kun kavereiden jutut kiinnostavat autoja enemmän.

Syötä koodi koulualkaa verkkokaupassa ja saat -10% alkuperäisestä hinnasta

Kannattaa kerrata näin koulujen alkuun lasten kanssa tiellä liikkumisen säännöt, kun arki alkaa ja ihmisiä liikkuu enemmän samoihin aikoihin kävellen, pyörällä, mopoilla, moottoripyörillä ja autoilla. Onko teidän perheen teinit ovat innostuneet kaksipyöräisen kortin ajamisesta? Nyt elokuun ajan on mahdollista saada koodilla koulualkaa verkkokaupasta mopo– tai moottoripyöräkurssi -10% alkuperäisestä hinnasta. Kaksipyöräisten ajokautta on kuitenkin vielä jäljellä, joten hyvin kerkeää hakemaan rutiinia ajamiseen, ennen talven tuloa.

Koulut alkaa, joten hyvää kouluvuotta kaikille!