Pratikankuja 3, Nurmijärvi
Keskustie 10, Jokela
p. 09 8789 9060
toimisto@uao.fi

Kesä tulee, mitä kannattaa huomioida?

Kesä tulee ja muutamaan asiaan kannattaa autoilussa kiinnittää kevään ja kesän myötä huomiota. Parasta olisi ottaa oheiset vinkit osaksi ruuteja, vaikka aina renkaiden vaihdon yhteydessä.

Kesärenkaat ja urasyvyys

Kesärenkaiden kunto on hyvä tarkistaa viimeistään renkaiden vaihdon yhteydessä. Varsinkin sadekelillä renkaiden pito-ominaisuudet heikkenevät, mitä vähemmän renkaissa on kulutuspintaa jäljellä. Kesärenkaiden minimiurasyvyys on 1,6 mm. Normaalisti uusissa renkaissa on yleensä 8mm kulutuspintaa. Sadesäällä uuden renkaan pito on 5 km/h vauhdissa 100% ja moottoritiellä 125km/h nopeudellakin 47%. Loppuun ajetuilla 1,6mm renkailla 5km/h vauhdissa renkailla on pitoa lähes 100%, mutta moottoritiellä 125 km/h vauhdissa pitoa on vain 6%. Renkaiden uusimista suositellaan, kun kulutuspintaa on jäljellä 4 mm. Jos renkaiden kulumisessa on eroja, kannattaa takavetoisessa autossa laittaa taakse parempikuntoiset renkaat.

Lähde: Autonrengasliitto, Liikenneturva, Poliisi

Renkaiden tarkistuksessa voi helposti käyttää apuna euron kolikkoa. Euron kolikossa keltaisen reunan paksuus on 3mm. Laita kolikko renkaan pääuraan, jos sivulta katsottuna keltaista reunaa ei näy on renkaassa vielä pintaa jäljellä, jos reuna jää näkyviin? Kannattaa harkita uusien renkaiden hankkimista.

Koska viimeksi puhdistit lasit?

Kevään myötä myös auringonvalo lisääntyy ja samalla kannattaa myös suunnata katse laseihin, koska viimeksi on tullut puhdistettua lasit myös sisäpinnalta? Talvisin ja syksyisin lumi- ja vesisade pitää osaltaan huolen lasien ulkopintojen puhtaudesta, mutta ei sisäpinnoista. Joten renkaiden vaihdon yhteydessä kannattaa myös auton lasipinnat puhdistaa, niin sisältä kuin myös ulkoa.

Aurinkolasit ja matalalta paistava kevätaurinko

Jos aurinkolasit eivät kuulu omaan imagoon ympäri vuoden. Niin viimeistään kevätauringon myötä kannattaa myös aurinkolasit ottaa mukaan ajovarustukseen. Matalalta paistava kevätaurinko aiheuttaa välillä todellisia vaaratilanteita ja onnettomuuksia liikenteessä. Hyvä olisi pitää aurinkolaseja mukana autossa, jolloin ne voi ottaa käyttöön aina aurinkoisella säällä.

Tällä kertaa ei muuta, kuin hyviä huristeluja keväisessä ja kesä säässä!