Nurmijärvi kk | Klaukkala
p. 09 878 99060
toimisto@uao.fi

Uao.fi Facebookissa

Infoa oppilaille   

 

Autokoulun aloittaminen

Autokoulun voi aloittaa puoli vuotta ennen ko. ajo-oikeuteen vaadittua ikää. Esimerkiksi mopokurssin voi aloittaa 14,5 vuoden ikäisenä jne. B-kurssin voi aloittaa kuitenkin jo heti 16 vuoden ikäisenä (1.7.2018 jälkeen voimaan).

Kursseille ilmoittautuminen

Kursseille voi ilmoittautua kätevimmin internetin kautta osoitteessa www.kuljettajaopetus.fi/uao, puhelimitse 09-878 99060.

Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle luodaan käyttäjätunnukset ja salasana. Niiden avulla pääset kirjautumaan oppimisympäristöön, joka sisältää tarvittavan oppimateriaalin ja lukujärjestyksen.

Teoriaopetus

Kurssimuodosta riippumatta teoriaopetus järjestetään pääsääntöisesti virtuaalisessa oppimisympäristössä iltaisin. Opiskelu on itsenäistä ja voit suorittaa teoriatunteja maanantaista torstaihin klo 14-21 välisenä aikana oman aikataulun mukaisesti vaikka yksi teoriatunti kerrallaan. Virtuaaliselle teoriatunnille voit osallistua missä vain, kunhan sinulla on käytettävissä internetyhteys, sopiva päätelaite, kamera, kuuloke ja mikrofoni. Rauhallinen tila, jossa voit keskittyä opetukseen on luonnollisesti myös välttämätöntä.

Ajotunnit ja niiden varaaminen

Ajotunnit varataan pääsääntöisesti autokoulun toimiston kautta. Myös opettajien kanssa voi varata ajotunteja, esimerkiksi edellisen ajotunnin päätteeksi. Pääsääntöisesti ajotunnit sijoittuvat arkisin klo 8-17 välille. Tunnit alkavat ja päättyvät sovittuun paikkaan, yleensä kuitenkin autokoululle.

Mopo- ja moottoripyörä ajotunneille kannattaa saapua hyvissä ajoin, jotta ajovarusteiden pukemista varten jää riittävästi aikaa.

Ajotuntien peruuttaminen

Sovitut ajotunnit ja ajokokeet voi tarvittaessa peruuttaa edelliseen työpäivään klo 12 mennessä ilman lisämaksua. Peruuttamatta jääneistä ajotunneista veloitetaan normaalin ajotuntihinnaston mukainen korvaus.

Peruutuksen voi tehdä soittamalla toimistollemme aukiolo-aikojen puitteissa tai lähettämällä sähköpostia  peruutus@uao.fi.

Kuljettajantutkinnot (teoria- ja ajokokeet)

Kuljettajantutkinnon ajo- ja teoriakokeet varataan pääsääntöisesti autokoulun kautta. Tällä varmistetaan, että kuljettajantutkintoon vaatittavat edellytykset ovat kunnossa. Tutkinnot suoritetaan TraFi:n palveluntarjoajalla (Ajovarma Oy) arkisin klo 8-16 välisenä aikana.

Vaihtoehtoisesti voit varata ajan teoriakokeeseen itse suoraan Ajovarmalta (www.ajovarma.fi).

Teoriakokeen yhteydessä suoritetaan kuljettajantutkintomaksu Ajovarmalle.
Kuljettajantutkintoon tarvitset mukaan:

  • Kuvallisen henkilöllisyystodistuksen
  • Opetus- ja tutkintotodistuksen (Pyydä ko. todistus autokoululta)
  • Ajokokeeseen tarvitset mukaasi myös todistuksen ensimmäistä ajokorttia suorittavien teoriaopetuksesta sekä todistuksen riskikoulutuksen suorittamisesta (vain B-ajokoe)

Pidä hyvää huolta opetus- ja tutkintotodistuksesta, sillä tarvitst sitä myöhemmin käsittely- ja/tai ajokokeessa. Se toimii hyväksytyn kuljettajantutkinnon jälkeen ajokorttinasi henkilöllisyystodistuksen lisäksi kunnes saat varsinaisen ajokortin.

Oppilaskortti ja matkustaminen Korsisaaren linja-autoissa

Aloitustunnilla saat pyytämällä käyttöösi oppilaskortin, jolla pääset matkustamaan autokoulun tunneille Korsisaaren linja-autoissa ilmaiseksi. Muista mainita kuljettajalle, että olet matkalla autokoulun teoria- tai ajotunnille. Tämä matkustusoikeus on henkilökohtainen ja koskee ainoastaan autokoululle suoritettavia matkoja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi noustessasi linja-auton kyytiin. Matkustusoikeus ilmaiseksi ainoastaan oppilaskorttia näyttämällä.

Ajokorttia asioista saat lisää tietoa myös Trafi ylläpitämästä Ajokortti-info sivustosta.

 Kursseillemme voit ilmoittautua:

puhelin.png

Soittamalla

p. 09 878 99060

MA-TO 9.30 - 11.00
ja 12.30 -15.30

PE 9.30 - 11.00
ja 12.00 - 14.00

(Puhelun hinnat: kiinteä/matkapuhelinverkko pvm/mpm)

toimisto.png

Toimistollamme

Nurmijärvi kk
Pratikankuja 3
Avoinna sopimuksen mukaan

Klaukkala

Klaukkalantie 57
Avoinna sopimuksen mukaan

Tulevat kurssit