Pratikankuja 3, Nurmijärvi
p. 09 8789 9060
toimisto@uao.fi

Kursseille ilmoittautuminen

Uudenmaan Ajo-opiston kursseille pääsee ilmoittautumaan suoraan verkkosivujemme kautta tai puhelimitse 09 8789 9060

Ilmoittautumisen yhteydessä saat käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tunnuksilla pääset kirjautumaan oppimisympäristöön, josta löydät oppimateriaalin ja lukujärjestyksen.

Teoriatunnit

Teoriaopinnot suoritetaan sähköisessä ympäristössä Webautossa. Opiskelu on itsenäistä, ja voit suorittaa teoriatunteja maanantaista torstaihin klo 8-22 ja perjantaista lauantaihin klo 8-16 oman aikataulusi mukaisesti.

Voit osallistua tunnille missä vain, kunhan käytössäsi on internetyhteys, sopiva päätelaite, kamera, kuulokkeet, mikrofoni ja rauhallinen ympäristö.

Ajotunnit

Autokoulun ensimmäiset ajotunnit varataan toimiston kautta joko soittamalla 09 8789 9060 tai sähköpostilla toimisto@uao.fi. Seuraavista ajotunneista voit sopia opettajan kanssa tunnin päätteeksi tai soittaa toimistolle. Ajotunnit ajetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-17.
Nurmijärven toimipisteen B-luokan ajotunnit alkavat sovitusti Nurmijärven kirkonkylältä, Klaukkalasta tai Rajamäeltä.
Jokelan toimipisteen ajotunnit alkavat Jokelasta tai Hyvinkäältä. Simulaattori sijaitsee Nurmijärven kirkonkylän toimipisteessä.
Nurmijärven mopotunnit alkavat Nurmijärven kirkonkylältä tai Klaukkalasta ja moottoripyörätunnit Nurmijärven kirkonkylältä. Jokelan mopo- ja moottoripyörätunnit alkavat Jokelasta tai Nurmijärven kirkonkylältä. Tunnille on hyvä saapua ajoissa ajovarusteiden pukemista varten. Ajotunnin pituus on lain määräämä 50 minuuttia.

Ajotuntien peruutus

Sovitut ajotunnit ja ajokokeet voi peruuttaa kustannuksitta edelliseen työpäivään klo 12 mennessä. Peruuttamatta jääneistä tai samana päivänä peruutetuista tunneista veloitetaan normaali ajotuntihinnaston mukainen hinta.

Peruutuksen voi tehdä soittamalla toimistolle 09 8789 9060 tai lähettämällä sähköpostia peruutus@uao.fi

Kuljettajatutkinnot

Suosittelemme varaamaan kuljettajantutkinnon teoria- ja ajokokeen autokoulun kautta. Tällöin varmistetaan, että kuljettajantutkintoon vaadittavat edellytykset ovat kunnossa. Tutkinnot suoritetaan Traficom:n palveluntarjoajalla (Ajovarma Oy) arkisin klo 8-16 välisenä aikana.

Halutessasi voit varata ajan teoriakokeeseen itse suoraan Ajovarmalta.

Teoriakokeen yhteydessä suoritetaan kuljettajantutkintomaksu Ajovarmalle. Kokeeseen tarvitset mukaan:

  • Kuvallisen henkilöllisyystodistuksen
  • Opetus- ja tutkintotodistukset (tämän saat autokoululta)
  • Todistuksen EAS-koulutuksesta
  • Todistuksen riskientunnistamiskoulutuksesta

Opetus- ja tutkintotodistuksesta kannattaa pitää hyvää huolta. Todistusta tarvitaan vielä käsittely- ja ajokokeessa, ja se toimii hyväksytyn kuljettajatutkinnon jälkeen ajokorttinasi henkilöllisyystodistuksen lisäksi, kunnes saat varsinaisen ajokortin.

Oppilaskortti ja edut

Halutessasi saat käyttöösi oppilaskortin, jolla pääset matkustamaan autokoulun tunneille Korsisaaren linja-autoilla ilmaiseksi. Muista mainita kuljettajalle, että olet matkalla autokoulun ajotunneille. Matkustusoikeus on henkilökohtainen ja koskee ainoastaan ajotunneille suoritettavia matkoja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi noustessasi linja-auton kyytiin.